Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

16.08.2021

Nesten halvparten av distansen (49 %) som er kjørt i Europa med nye Ford Kuga ladbar hybrid så langt i år, har skjedd på ren elektrisitet.

Det viser anonymiserte kjøretøydata fra det som er den mest solgte ladbare hybriden i Europa* i første halvår i år.

– Disse dataene viser at våre Kuga ladbar hybrid-kunder bruker bilen sin i elektrisk modus så mye som mulig. Vi er i ferd med å skape en elektrifisert fremtid for Ford. Det faktum at Kuga ladbar hybrid er den mest solgte ladbare hybriden i Europa viser at mange kunder setter pris på dette, sier general manager, Passenger Vehicles, Ford of Europe, Roelant de Waard.

Salget av ladbare hybrider økte med mer enn 255 % i Europa i 2. kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet hadde 8,4 % av nybilsalget denne drivlinjen.**

Bare i løpet av juni ble det solgt 6300 Kuga ladbar hybrid i Europa. Det er flere enn alle andre modeller i segmentet med denne drivlinjen solgte tilsammen. I Norge er det så langt i år solgt 811 Kuga ladbar hybrid. Nærmere 9 av 10 solgte Kuga er den ladbare hybridvarianten.

Elektrisk rekkevidde på opptil 56 km ved kombinert kjøring

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk er 0,14 l/mil og CO2 utslippet er på 32 g/km.

Helelektrisk rekkevidde målt etter WLTP-målemetoden vil være opptil 56 km ved kombinert kjøring og hele 68 km ved bykjøring.

Sjåføren kan selv styre når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene "EV Auto", "EV Now", "EV Later" og "EV Charge".

Kunne kjøres helelektrisk på 2 av 3 kjøreturer

Ifølge de anonymiserte dataene fra den faktiske bruken av Kuga ladbar hybrid i Europa så langt i år viser at:

  • Hele 49 % av kjørelengden de har tilbakelagt har skjedd helelektrisk.
  • Mer enn 2/3 av kjøreturene den har blitt brukt til er 50 km eller kortere og kunne kjøres helelektrisk. Av mer enn 633 000 turer har mer enn 420 000 vært mulig å kjøre på ren elektrisitet.
  • Gjennomsnittsturen var på 52 kilometer. Det er mindre enn Kuga ladbar hybrids oppgitte elektriske rekkevidde på 56 km som er målt i henhold til WLTP-målemetoden.
  • For hver 100. dag med kjøring ble bilen ladet 89 ganger.
  • 45 % av ladingen av Kuga ladbar hybrid skjedde om natten.

I midten av 2026 skal 100 % av Fords personbilmodeller i Europa tilbys som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske.

Ford Kuga ladbar hybrid

 * Ifølge data fra Jato Dynamics

** https://www.acea.auto/fuel-pc/fuel-types-of-new-cars-battery-electric-7-5-hybrid-19-3-petrol-41-8-market-share-in-q2-2021/

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer