Ford med spesialbygd Mustang Mach-E politibilkonsept

10.09.2021

Det britiske politiet har vist stor interesse for den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Nå har Ford utviklet en egen konseptbil etter mange henvendelser fra forskjellige politidistrikt som er på utkikk etter en «grønnere» politibil.

Syv politidistrikt, inkludert Metropolitan Police Force, har allerede testet Mustang Mach-E eller bedt om en full evaluering av en spesialbygd konseptbil.

Det første konseptet er en Mustang Mach-E Standard Range med firehjulstrekk. For testing planlegger Ford å tilby sine Long Range-modeller – enten med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. De største batteripakkene vil gi politiet enda lengre helelektrisk rekkevidde, og derfor et bredere bruksområde og kapasitet for politioperasjoner.

Lynrask, økonomisk og bærekraftig

Med sin lynraske akselerasjon, GT-versjonen gjør unna 0 - 100 km/t på 3,7 sekunder*, vil politiet få et effektivt virkemiddel i kampen mot kriminalitet. Samtidig vil den helelektriske SUV-en bli en av politiets mest økonomiske og bærekraftige bilmodeller.

Ford har allerede utviklet en løsning for strøm til konseptbilens blålys, sirener og annet høyteknologisk utstyr.

– Den elektriske rekkevidden vil forbli den samme siden utstyret får strøm fra bilens 12 Volts-batteri, ikke batteriene som blir benyttet til fremdrift. Videre i utviklingen av bilen vil vi se på muligheten for å utvide batterikapasiteten for å gi muligheten til å utstyre den med enda mer utstyr, sier Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager i Ford Storbritannia og Irland.

Unik materialbruk i uniformeringen

Ombyggingen av den originale Mustang Mach-E er utført av Fords langvarige partner for ombygging til utrykningskjøretøy, Safeguard SVP. De har blant annet utstyrt konseptbilen med skreddersydde plater og braketter for operasjonell tjeneste og samtidig minimal skade på bilen. All belysning er LED, som krever svært lite strøm.

Selve merkingen eller «uniformeringen» av politibilen er også unik. For første gang tas det i bruk spesialmateriale for å maksimere synligheten til politibilen både natt og dag, innenfor de gjeldende kravene.

* Basert på Fords egne tester med 1 fot rullende start.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Kjempe service! Ingen problem og svært behjelpelige, -pluss litt til. Føler vi er i trygge og gode hender"
  - En Ford Mondeo-eier

 • Customer Viewpoint

  "Fantastisk selger. Alt fungerte helt supert, fra prøvekjøring til ferdig kjøp av bil."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Knallgod kundeservice, rask og godt tilpassa timesbestilling. Særs nøgd med tilsendt video med forklaring av kva som hadde blitt gjort og sjekka på bilen.
  - En Ford Ranger-eier

Anmeldelser