Nye Ford Ranger med mange smarte og praktiske funksjoner

21.01.2022

For å sikre at nye Ford Ranger er like brukervennlig i fritiden som på jobb, har Ford fått hjelp av dagens pickup-eiere og utviklet en rekke smarte og praktiske funksjoner.

Dette gjør den nye pickupen til den mest brukervennlige Rangeren som noensinne er produsert.

– Å snakke med kundene for å høre hva de ønsker seg av funksjoner, for så å utvikle en løsning på dette er en av de mest takknemlige oppgavene med jobben min. Uavhengig av om du har en liten bedrift eller er et friluftsmenneske er det viktig at du kan stole på at lasteplassen din er funksjonell, brukervennlig og holdbar, sier Ranger vehicle engineer manager, Anthony Hall.

Et praktisk verksted på hjul

Fra slutten av 2022 blir det åpnet for bestilling av nye Ranger i Europa. De første bilene vil være klare for kundelevering fra tidlig i 2023. Da vil kundene få en pickup som er utviklet etter resultatene fra intervjuer med mer enn 5000 pickup-kunder. Dette er gjort for å finne ut av hvordan de ønsker å utnytte lasteplanet eller fange opp andre utfordringer de ønsker å få løst – som å få enklere tilgang til lasten sin og utnytte plassen mer effektivt.

  • Et praktisk stigtrinn rett bak bakhjulene gjør tilgangen til det som ligger på lasteplanet langt lettere. Du slipper å stå på hjulet for å hente det du trenger.
  • Belyst lasteplan gjør at du langt enklere finner det du skal ha på planet etter at mørket har falt på, om du er på jobboppdrag eller benytter Rangeren til friluftsaktiviteter.
  • Et nytt sonelyssystem kan lyse opp hele eller deler av området rundt bilen. Det kan styres fra FordPass-appen din på mobilen eller fra berøringsskjermen inni bilen. Systemet kan bruke en kombinasjon av hovedlys, kurve/tåkelys, skiltlys og lyset på lasteplanet og du velger selv hvilke soner du ønsker å lyse opp.
  • Bakluken, som du lett kan åpne og lukke igjen med ei hånd, er konstruert for å kunne fungere som en arbeidsbenk med to nedsenkninger til å feste tvinger for å holde planker og annet materiale på plass når det skal sages. Bakluken kommer også med en innebygd målestokk som gjør det enkelt å måle materialer.
  • Elektriske uttak på lasteplanet er også et tilvalg. Med 12-volts uttak og 400 W inverter kan kunder nå få strøm fra bilen til elektrisk utstyr. Med 400 W-kapasitet kan du få strøm til en liten ovn, en elektrisk kjølebag, en smarttelefon eller en laptop fra uttaket på lasteplanet.

Nyvinninger for frakt av forskjellige typer last

Den nye generasjonen Rangers lasteplan inkluderer også flere nyvinninger som skal gjøre det enkelt for kunden å tilpasse planet til sitt bruk:

  • Det nye underlaget på lasteplanet kommer med et lastesystem som gir bedre muligheter til å dele opp planet i forskjellige soner. «Rominndelerne» kan lages av treverk hjemme. Som et tilleggsgode er også planunderlaget mer komfortabelt for knærne dine, langt enklere å holde rent, og minsker risikoen for at lasten sklir rundt.
  • Med mer enn 1200 liter har nye Ranger det største lastevolumet i klassen. Det betyr at kunder kan få med seg enda mer last. Med nye Ranger, som er 50 mm bredere enn den nåværende modellen, kan du nå få plass til en standard Europall mellom hjulhusene på lasteplanet. Mens det er 1224 mm mellom hjulhusene, har lasteplanet en lengde på mellom 1638 mm og 2305 mm - avhengig av variant.
  • Et skinnesystem på lasteplanet med fjærbelastede og justerbare surrekroker på begge sider gjør at kundene enkelt kan tilpasse og feste ulike typer last. Krokene kan låses på ni forskjellige steder langs skinnene. Nye Ranger kommer også med hele seks faste festekroker for sikring av last mot gulvet i lasteplanet.
  • Nye Ranger kommer også med et eksternt skinnesystem på toppen av lasteplanet med fleksible kroker som kan flyttes dit de gjør best nytte og som gjør det enklere å feste last med stropper og tau. Wildtrak-modellen er utstyrt med aluminiumsprofiler eller rails som også kan fungere som ekstra festeskinner. Disse går langs hele lasteplanets lengde.
  • Et slitesterkt plastmateriale beskytter både toppen av sidene på lasteplanet og bakluken mot skader ved av- og pålessing.
  • Takrails gjør det enkelt å feste takstativ eller annet på taket. Den nye Rangeren kan ha taklast på opptil 350 kilo (statisk) og 85 kilo (dynamisk.)
  • Et elektrisk rulledeksel for lasterommet er også tilgjengelig. Dette kan lukkes og åpnes ved bruk av enten nøkkelen, fra kupeen eller med en knapp plassert på innsiden av lasterommet. Rulledekselet stopper automatisk dersom det skulle møte motstand. Spesielle kanaler langs siden av rulledekselet gjør det også enkelt for kundene å feste tilbehør for frakt av sykler, ski, kajakk, campingutstyr eller lignende.

Kommer med plass til ekstra batteri og er forberedt for utstyrsmontering, som ekstralys eller vinsj, med eget bryterpanel og kabling

Kunder i Europa vil også kunne gjøre deres nye Ranger enda mer personlig. Fra lansering vil det nemlig være mer enn 150 originale tilbehørsløsninger – både for arbeid og fritid. Fords ingeniører har hele tiden vært klar over at nye Ranger sannsynligvis vil bli utstyrt med mye tilbehør. Derfor har de latt det være plass til et ekstra batteri under panseret og lagt opp forberedelse for utstyrsmontering med kabling og eget bryterpanel for å lette monteringen av utstyr som ekstra lys, vinsjer, slepeutstyr og annet. 

Se den neste generasjon Ranger sine mange praktiske funksjoner i videoen her:

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer