Robot var «show-sjef» da ny Fiesta ble avduket

01.12.2016
Vil du se en robot som både mikser ?), snurrer plater og fester som en skikkelig DJ? Her er den fantastiske videoen av «YouMi» sammen med hans læremester, DJ Yoda.

Den spesiallagde roboten YuMi (uttales «You me») er skapt for å være DJ i forbindelse med Fords avduking av den neste generasjon Ford Fiesta på Fords hovedkvarter i Køln i Tyskland.

Den ikoniske småbilen feirer 40-års jubileum i år, og det setter naturligvis sitt preg på musikken, som vil være fra de siste, fire tiår. Prisvinnende DJ Yoda, som tidligere har samarbeidet både med musikerne Mark Ronson, Dr Dre og Banksy, har hatt den tunge jobben med å lære opp en robot til å bli en ekte DJ.

- Å lære opp en robot har vært helt vilt!

- Jeg har samarbeidet med store klassiske orkester og brassband tidligere, men å lære opp en robot til å bli DJ har vært helt vilt. Jeg har i perioder vært usikker på om det i hele tatt vil la seg gjøre. Den største utfordringen har vært å lære rytme til de som programmerer roboten. Det har vært mye bruk av kalkulatorer her, sier DJ Yoda.Robot-teknologi er ikke noe nytt for Ford. Selskapet var blant de første i bilbransjen som lot roboter jobbe tett sammen med mennesker ved samlebåndet. Såkalte «cobots», som er et annet navn på roboter som samarbeider («collaborative robots) med ansatte, bidrar i dag til å sette sammen Ford Fiestas støtdempere på fabrikken i Køln.Her avlaster blant annet roboten arbeiderne med de tyngste oppgavene.


Nyheter

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Kjempe service! Ingen problem og svært behjelpelige, -pluss litt til. Føler vi er i trygge og gode hender"
  - En Ford Mondeo-eier

 • Customer Viewpoint

  "Fantastisk selger. Alt fungerte helt supert, fra prøvekjøring til ferdig kjøp av bil."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Knallgod kundeservice, rask og godt tilpassa timesbestilling. Særs nøgd med tilsendt video med forklaring av kva som hadde blitt gjort og sjekka på bilen.
  - En Ford Ranger-eier

Anmeldelser