Ford GT leverer racerbilfølelse på landeveien med 50 sensorer

19.07.2017

Ved hjelp av 50 sensorer gir den nye supersportsbilen Ford GT racerbilfølelse på landeveien. Sensorene overvåker kjøremiljøet og bilens ytelse, og gir sjåføren løpende tilbakemeldinger for en optimal kjøreopplevelse.

- Ford GTs sofistikerte datasystem jobber sammen med bilens racerbilarkitektur for å øke kjøreopplevelsen og samtidig gjøre den mer fleksibel. Ved å overvåke vekt, kjøremiljøet og andre tilbakemeldinger kan bilens kjøreprofil endres. Ford GT skal kjøre stabilt og gi gode tilbakemeldinger både i 300 og 30 km/t, sier Ford Performance globale direktør, Dave Pericak.

Avanserte datasystem

Sensorene genererer hele 100 GB datamengde hver eneste time. Disse blir bearbeidet av i alt 25 integrerte databehandlingssystemer til mer enn 10 millioner linjer med programvarekoder. Det er faktisk mer enn kampflyet Lockheed Martin F-35 Lightning! Til sammen kan disse databehandlingssystemene analysere mer enn 300 MB med data hvert eneste sekund.

Mange av datasystemene og sensorene i supersportsbilen hjelper også til med å styre bilens motor og den elektroniske stabilitetskontrollen, den aktive dempingen og aerodynamikken for optimale prestasjoner innenfor det oppgitte kjøremoduset.

Setene er fastmontert

En helt ny løsning for å levere en optimal racerbilopplevelse i den 347 km/t raske bilen, er at setene er en del av konstruksjonen. Ford Performance-ingeniørene har fjernet muligheten for setejustering for å oppnå en optimal utforming av karbonfiber-kroppen til bilen. I stedet for å flytte setet kan sjåføren justere pedalsett og rattet for å få en optimal kjørestilling.

- Her er alt, fra motoren til koppholderne designet for å gi en ultimat kjøreopplevelse, sier Ford Performance-sjef Dave Pericak.

Smarte løsninger

Ford GT er designet som en racerbil, men mange smarte løsninger er også hentet fra Fords store familie av ordinære familiebiler. Den har utfoldbare koppholdere i aluminium for å holde bilens vekt lavest mulig. Den har også Fords smarte Easy Fuel-system. Systemet er designet for at du ikke skal fylle feil drivstoff på den 647 HK sterke EcoBoost V6-motoren.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer